Uke 21-23

De to foregående ukene var intense, men gode. Første del av uke 21 var jeg i Skopje (Makedonia) sammen med Milan som er leder for Marita Vest Balkan. Siden vi startet Marita Makedonia, har titusener av skoleungdommer og andre blitt nådd med foredrag, vitnesbyrd og film, men de to siste årene har virksomheten av ulike årsaker gått på lavbluss. Dette skyldes bl.a. sendrektighet fra Undervisningsdepartementet med å gi nødvendige tillatelser. Hensikten med besøket var å finne ut om det er muligheter for å få dette viktige arbeidet i gang igjen.

Jeg må innrømme at jeg ikke var særlig optimistisk i utgangspunktet, men etter å ha møtt Emil og Krste, to tente eksnarkomane som hadde fått livene sine radikalt forandret etter å ha møtt Jesus, skiftet jeg mening. De har allerede fått prøvd seg i dette arbeidet, og det ser ut som at de passer veldig godt for oppgaven. De vil først gjennomgå noe mer opplæring av Milan. Vi må «bare» skaffe penger først slik at de kan frigjøres fra annen jobb før vi kan sende dem ut.

Vi kjørte videre fra Skopje til Novi Sad, den nest største byen i Serbia hvor hovedkontoret for Marita Vest Balkan ligger. Der hadde jeg diverse møter med våre samarbeidspartnere hvor vi snakket om videre framdrift for Marita Vest Balkan. Jeg underviste også i tre forskjellige menigheter og på det teologiske seminaret. Stig Morten var med på alle møtene.

Dette området av Europa er i dag sterkt preget av håpløshet og resignasjon. Arbeidsledigheten er veldig høy, og det virker ikke å være noen lysning i nær fremtid, noe som øker følelsen av meningsløshet som mange opplever. Avisene skriver hver uke (!) om familietragedier hvor pappa har skutt kona, alle barna og seg selv. Jeg tror denne nøden tomheten kan bli en åpning for Vinden fra himmelen! «Salige er de som sørger, for de skal trøstes», sa Jesus. Jeg tror at hele Vest-Balkan står innfor en gjennomgripende vekkelse. Lengselen etter «noe» som kan føre dem ut av deres håpløse status quo er i alle fall til stede. Det må bare være noen som når ut til de mørke stedene med lysets budskap. Det ønsker vi i Maritastiftelsen å være med på å bidra til!

Forfatter: Leiv

Gift med Evalena 4 barn: Malin, André, Line og Rikke 6 barnebarn: Alfred, Daniel, Julia, Aleksander, Even, Pål Grunnlegger og generalsekretær for Maritastiftelsen www.marita.no

Legg igjen en kommentar