Siden sist

Det siste året har vært begivenhetsrikt for meg og for Maritastiftelsen. Både på den positive og negative siden. I tillegg til ledelsen av Maritastiftelsen som tar mesteparten av min tid, har jeg prekt og undervist på ulike kristne stevner og hatt flere møteserier. Underviste på tre stevner i Nordland (to ganger hos Evangeliesenteret på Sandvik og en gang på Helgelandsstevnet i Mo i Rana. Ellers har jeg vært hovedtaler på Tafjordstevnet og på møteserier i Alta, Skudenes, Betel Trondheim, forkynt på møter i Håpet Eidsvoll, Filadelfia Drammen, Salemkirken Oslo, Troens Ord Karmøy, Turistkirken på Gran Canaria, m.m.

Jeg har også undervist på en rekke Bibelskoler, bl.a. i Oslo, Stavanger og Trondheim, samt undervist i flere fengsler og ikke minst i våre egne medarbeidersamlinger og på Maritakafeen.

Sammen med gode medarbeidere og hjelpere feiret vi Maritastiftelsens 30-årsjubileum i midten av november i fjor. Det ble en stor overraskelse  å bli tildelt kongens fortjenstmedalje på festen – nesten pinlig. Min agenda var å skryte av alle våre medarbeidere, men på grunn av alt styret rundt utdelingen av denne medaljen, ble det litt for mye fokus på meg. Men det var uansett veldig hyggelig og selvfølgelig en stor ære. Du kan lese mer om dette på denne siden.

Det som har gledet meg mest dette siste året, er å følge utviklingen til noen av de som er i arbeidspraksis i Marita Bo, i butikkene våre og i andre deler av arbeidet vårt. Les mer om dette her, eller her. Medarbeiderne våre trives og gjør en veldig god jobb. En annen stooor oppmuntring er det som skjer i privatlivet (som jeg vanligvis ikke deler så mye om på denne websiden i andre sosiale media), ikke minst alle mine fire barnebarn, og flere er på vei 🙂

På minussiden kommer dødsfallene til gode venner. Ikke minst at vår gode, dyktige og trofaste venn og medarbeider gjennom mange år, Trond Akerholdt, døde brått like før påske. Tirsdag 31. mars kl. 16.00 slutta hjertet hans å slå. Trond var bare 64 år, så det var alt for tidlig. Det var mange som trengte Tronds brede skuldre til å støtte seg på. Han vil bli dypt savnet, først og fremst av familien og oss som jobbet sammen med ham i Maritastiftelsen, men ikke mindre av alle de som har fått hjelp av han.

Det kom over 400 i begravelsen, som på tross av de triste omstendigheten, ble en sterk opplevelse. Vi savner Trond, men vi vet at vi skal se han igjen.

Denne sommeren håper jeg vil bli fri fra lignende triste opplevelser. Det ligger mange spennende ting foran. Blant annet har vi avtalt med Ullersmo Fengsel at vi skal arrangere en grilldag og konsert ute i luftegården for alle de innsatte. Arild Stav, Ola Slåen og mange andre topp musikere og sangere (gruppen Soul Station) vil synge og spille sammen med mange andre spennende artister. Fengselsleder Høidal i Halden Fengsel har sagt ja til det samme, men der har vi ennå ikke landet noen dato. Ellers skal jeg preke på flere steder, bl.a. på Evangeliesenterets landsstevne, Marananta stevnet på Seljord og på Helgelandsstevnet.

Forfatter: Leiv

Gift med Evalena 4 barn: Malin, André, Line og Rikke 6 barnebarn: Alfred, Daniel, Julia, Aleksander, Even, Pål Grunnlegger og generalsekretær for Maritastiftelsen www.marita.no