Pinsens hemmelighet

Vi har nettopp lagt nok en pinse bak oss. Flertallet av Norges befolkning kjenner ikke til innholdet i pinsen, noe som er sterkt beklagelig da pinsen skjuler en stor hemmelighet. Denne hemmeligheten forklarer hvordan mennesker som er oppgitt både av seg selv og andre, plutselig fikk livet snudd opp ned, eller rettere sagt, ned opp. Pinsen er opprinnelig en jødisk høytid som var en feiring over at kornet var høstet inn. I jødisk tradisjon feires pinse også som en påminnelse om da de ti bud ble gitt på Sinaifjellet. I kristen sammenheng er pinsen en påminnelse om dagen da Gud gjorde Sin Ånd og Sin kraft tilgjengelig for vanlige mennesker. I det andre kapittelet av Apostlenes gjerninger beskrives dagen slik: Da pinsedagen kom, var alle samlet på ett sted. Plutselig lød det fra himmelen som når en kraftig vind blåser, og lyden fylte hele huset hvor de satt. Tunger som av ild viste seg for dem, delte seg og satte seg på hver enkelt av dem. Da ble de alle fylt av Den Hellige Ånd, og de begynte å tale på andre språk etter som Ånden ga dem å forkynne.

En enkel tro på Guds kraft

Maritastiftelsen er en del av Teen Challenge, en verdensomspennende bevegelse som startet i 1958 da pinsepredikanten David Wilkerson kjente seg ledet av Den Hellige Ånd til å oppsøke de hardeste gjengmiljøene i New York for å fortelle dem om Jesus. Mange av de han møtte, var heroinavhengige. Hadde Wilkerson vært faglig informert, ville han ha visst at det ikke var noe håp for slike mennesker, men denne enfoldige unge predikanten hadde ingen helsefaglig utdannelse (heldigvis), han hadde bare en enkel tro på at Gud elsket alle mennesker og at Guds kraft var i stand til å forvandle selv den mest håpløse kriminelle narkoman. Resten er historie. I dag finnes det mer enn 1000 Teen Challenge senter i 93 land, og hundretusener av rusavhengige har fått livet sitt rettet opp gjennom TC.

Hemmeligheten

I boken The Cross and the Switchblade (1962) røper Wilkerson hemmeligheten til denne enorme suksessen. I bokens nest siste kapittel spør han Nicky Cruz, som hadde vært gjengleder for Mau-Mau gjengen, om når det var han merket at han hadde fått seier over det gamle livet? – Det er lett å svare på, sa Nicky. Det var da jeg ble døpt i Den Hellige Ånd. Nicky utdypet svaret med å forklare at noe vidunderlig hadde hendt den første kvelden da han ble frelst, men det var ikke før senere han opplevde å bli virkelig fri – nemlig da han ble døpt (eller fylt) med Den Hellige Ånd. Wilkerson stilte flere av de andre guttene og jentene samme spørsmål, og fikk samme svar.

Det samme kan sies om de mange historiene om radikale livsendringer som vi med jevne mellomrom får lov til å være vitne til i Maritastiftelsen. Den største inspirasjonen i arbeidet er å stå ”ringside” som tilskuer til slike positive personlighetsendringer. De siste ukene har jeg sett flere slike under skje rett foran øynene mine.

Ønsker oss alle en fortsatt god pinse!

 

Forfatter: Leiv

Gift med Evalena 4 barn: Malin, André, Line og Rikke 6 barnebarn: Alfred, Daniel, Julia, Aleksander, Even, Pål Grunnlegger og generalsekretær for Maritastiftelsen www.marita.no