Hendt i 2016

Stor vekst både nasjonalt og internasjonalt
2016 har vært et begivenhetsrikt år. Maritafamilien har blitt utvidet med tre nye bofellesskap. Arbeidet vårt blant utenlandske kvinner som blir utnyttet av menneskehandlere har i lang tid skreket etter et hus – et bofellesskap med hemmelig adresse hvor vi kan gi dem beskyttelse og omsorg, og hvor vi kan hjelpe dem inn i et liv i frihet fra alt det destruktive som har gjort livene deres til et helvete på jord.  Vi er sååå glade for å ha kommet i gang med dette!

Vi har også trengt et hus for noen av dem er i arbeidstrening i butikkene våre som trenger mer oppfølging enn vi kan gi dem fem dager i uka i arbeidstiden. I tillegg til dette har det vært et stort behov for et sted å bo for folk som kommer ut fra fengsel og som er i behov av arbeidstrening og oppfølging på vei inn i en ordinær jobb. De to andre bofelleskapene møter disse behovene, noe du kan lese mer om på sidene 42 – 47.

Internasjonalt
For åtte år siden bidro vi til oppstart av et senter for jenter i Kambodsja som ble utnyttet av menneskehandlere. Mange av disse jentene slet også med rusavhengighet. Bildet viser en av dem sånn som hun så ut da hun kom inn på senteret i 2015. Hun er fortsatt på senteret (pr. mars 2017), og har det bra i dag. Hun ser også helt annerledes ut i dag enn på bildet!
Trom
Vi har støttet dette arbeidet siden det ble åpnet, og i januar 2017 flyttet de inn i nybygde lokaliteter i Phnom Penh. Jeg besøkte dem i januar 2017, og i vedlagte link hvor de takker oss for hjelpen, får du se det nye senteret: https://drive.google.com/file/d/0BysXTUsLKQjCMWU3d3dSRVdSRFU/view?usp=sharing

Etter at jeg hadde vært i Kambodsja, var jeg også innom Vietnam hvor det også skjer spennende ting rundt Hiep Tran, gjenglederen som ble frelst i fengsel i Norge og fulgt opp av Maritastiftelsen. Med meg på turen var også Erik Tronrud og IMG_8454Rune Johansen. Lederen for senteret i Kambodsja, Rath Bunnavuth (vi kaller han for Vuth), var med oss til Vietnam. På bildet som ble tatt i Hiep’s gartneri, ser du Hiep til høyre for meg, Vuth på min venstre side og Erik Tronrud til venstre i bildet. Rune Johansen er ikke med på bildet siden det var han som tok det.

Hiep ble utvist fra Norge etter endt soning. Han bor nå i utkanten av Hi Chi Minh City hvor han har bygget opp et gartneri sIMG_8481ammen med sin kones familie. Han kaller seg Marita-misjonær, har husmøter i sitt hjem og driver med sosialt arbeid. Som et resultat av dette har flere blitt kristne, blant annet noen tunge narkomane. En av dem er en ung HIV-smittet mor med tre barn.

På bildet er hun i ferd med å reise hjem sammen med sine tre barn etter at hun har vært med på husmøte hjemme hos Hiep (de kom helskinnet tilbake dagen etter, så turen på moped gikk bra). På neste bilde preker jeg på Husmøte hos Hiep

IMG_8645

 

 

Forfatter: Leiv

Gift med Evalena 4 barn: Malin, André, Line og Rikke 6 barnebarn: Alfred, Daniel, Julia, Aleksander, Even, Pål Grunnlegger og generalsekretær for Maritastiftelsen www.marita.no