Fisketur i Nord Norge, med mere…

Dette er et av årets høydepunkter. I år gikk turen til min mors hytte ved Røssvatnet som er Norges nest største innsjø og ligger i Nordland fylke ca 380 m over havet. Da jeg ankom hytta ble jeg mottatt på denne måten (se bildet hvor regnbuen peker mot min mors hytte). Slik natur er med på å gi fred i sjelen og takknemmelighet over Guds mektige skaperverk! Hadde fem flotte dager sammen med lillebror Lars Arne, svoger Børge og nevø Andreas. Vi fisket mest med garn, men tok også noe på stang. Gikk også et par turer videre oppover fjellet til Kjerringvatn som ligger ca 400 m høyere opp.

Ellers har sommerferien blitt brukt til å male huset innvendig, men det ble også tid til en tur til datter og svigersønn i Ålesund hvor jeg og svigersønn Marcel fikk et par fine dykk i havgapet utenfor Atlanterhavsveien. Det store høydepunktet derover er uten sammenligning vårt nye lille barnebarn Aleksander som snurrer oss alle rundt lillefingeren 😉

Siden jeg kom tilbake etter ferien har jeg undervist på Mjølløstdagen (lørdag 20/8) og i Betania Hokksund (søndag 21/8). På Mjølløstdagen var det ca 200 samlet på gården med samme navn (Mjølløst gård) hvor stiftelsen «Ny Vei» hadde sommerstevne. Ny Vei er et nystartet rehabsenter for tidligere rusavhengige som drives av Bjørn Erik og Bente Jensen. Det er imponerende hva de har fått til på de to årene de har vært ledere på Mjølløst. De overlater nå driften til andre, og skal starte en lignende virksomhet på Kimerud Gård i løpet av høsten. Du kan se en sjarmerende kar intervjue Bjørn Erik her.

Det er andre gangen i år at jeg preker i pinsemenigheten Saron i Hokksund. Der er det en ganske liten flokk med eldre mennesker som samles. Gjennomsnittsalderen er høy, og  de ber inderlig om at Gud må sende dem en pastor/et pastorpar som har kall til å drive menighet og ønske om å nå ut til mennesker i Hokksundområdet. Jeg har sluttet meg til den bønnen! Jeg tror at vi står foran en ny tid hvor flere fra miljøer utenfor kirker og menigheter kommer til å søke Gud, så vi trenger mange fungerende lokale menigheter.

 

 

 

Forfatter: Leiv

Gift med Evalena 4 barn: Malin, André, Line og Rikke 6 barnebarn: Alfred, Daniel, Julia, Aleksander, Even, Pål Grunnlegger og generalsekretær for Maritastiftelsen www.marita.no

Legg igjen en kommentar