Et lite land

En ting som ble enda klarere for meg under dette besøket i Israel (nr 11 i rekken), var hvor lite landet er. Dette bildet er tatt fra Karmelberget som ligger bare noen få kilometer fra Middelhavet i vest. På bildet ser vi østover Harmageddonslettene og helt inn i Jordan.  Israel, med sine 20.700 km2, er mindre enn Hedmark Fylke (27.400 km2). Genesaretsjøen, som ligger litt til venstre for der bildet er tatt fra, er mindre enn halvparten så stor som Mjøsa.  Jødene har faktisk bare fem prosent av det landområde som vi nordmenn har å boltre oss på. På tross av dette, er de villige til å gi fra seg enda mer enn det de har gitt frem til nå, bare det kan føre til fred. Men da de ga Gasa til araberne, ble de «belønnet» med mer enn ti tusen raketter mot jødiske områder.

Det er forståelig at de er redde for at de ved å gi nye strategiske landområder til araberne, vil gi dem nye muligheter til å pøse ut enda flere raketter over de jødiske områdene, derfor er det delte meninger i Israel om dette.

Vi har ikke opplevd mye terror i Norge i forhold til det de har i Israel. Å løslate én terrorist med blod på hendene fordi noen hadde kidnappet andre nordmenn, ville sannsynligvis vært utenkelig for oss, men jødene har nettopp løslatt 1027 fengslede arabere som på ulike måter har tatt del i terror mot at araberne løslot én kidnappet jøde. Jeg har mine tvil, men la oss håpe at dette vil bidra til fred i stedet for mer terror.

Forfatter: Leiv

Gift med Evalena 4 barn: Malin, André, Line og Rikke 6 barnebarn: Alfred, Daniel, Julia, Aleksander, Even, Pål Grunnlegger og generalsekretær for Maritastiftelsen www.marita.no

Legg igjen en kommentar