Oppdatering Kambodsja

 Her er en liten oppdatering om det som skjer gjennom arbeidet vi har bidratt til å starte i Kambodsja. Om ikke vedlagte video rører hjertet ditt, så er det laget av stein!

Gullgutten med gullbuksene!

Dette er en av guttene til Eng (firebarnsmoren i den lille familien jeg møtte i 2011 som rørte hjertet mitt sånn at jeg fikk satt i gang dette senteret). Han har for anledningen tatt på seg gullbuksene  😛
Det er Eng du ser først på videoen.

”Rose”, som jeg skrev om på denne siden 24 mars, har nå født sitt barn, og det gikk/går bra med dem begge. Det har også kommet inn flere nye jenter og barn på senteret.

Det startet i en liten leilighet, men de har nå leid en større eiendom i utkanten av Phnom Penh. Meget enkle forhold, men alle så ut til å trives! Vi kommer med en utvidet artikkel om dette i neste nummer av Maritanytt.

Det nyopprettede skredderverkstedet

Noe av det som imponerer meg med arbeidet i Kambodsja, er at de hele tiden tenker på hvordan de kan starte virksomhet som gir beboerne noe å leve av etter at de har gjennomført opplegget på senteret. Her er noen av jentene i gang på den nyopprettede systua. Mange av dem har knapt nok sett en symaskin før de kom til senteret, men de er snare til å lære.

 

Lederen for dette arbeidet heter Koy Chhim, en meget flink og arbeidsom kar!
De har en god webside som du finner her: http://cambodiateenchallenge.weebly.com/womens-program.html

På bildet øverst til venstre på websiden deres, ser du meg sitte ved siden av Koy og undervise jentene/damene på jentesenteret.

 

 

Erik lærer Koy WordPress

Erik Tronrud ble med meg til Kambodsja i mars 2012. Her lærer han Koy hvordan han skal lage en webside i WordPress. Koy tok dette veldig fort. Du kan sjekke hvordan websiden deres ble her: http://cambodiateenchallenge.weebly.com/

 

Forfatter: Leiv

Gift med Evalena 4 barn: Malin, André, Line og Rikke 6 barnebarn: Alfred, Daniel, Julia, Aleksander, Even, Pål Grunnlegger og generalsekretær for Maritastiftelsen www.marita.no

Legg igjen en kommentar